PREPARACIÓ AL PART I AL POST-PART

De les preparacions al part se'n parla molt, i des del meu punt de vista crec que es fa una preparació habitualment molt superficial i encarat a un part molt medicalitzat, on no s'empodera la dona i no se li informa de tots els drets que té. 

 

Per poder escollir com "volem" que sigui el nostre part i el neixement del nostre fill o filla, hem de conèixer totes les opcions i a partir d'aquí podem decidir lliurement.

 

En les meves sessions, acompanyo el teu cos per a que s'adapti millor a tots els canvis que estan passant, si apareix restrenyiment, ciàtica, tensió muscular, acompanyem la pelvis, etc. 

Per una altra banda treballarem totes les pors que estiguin relacionades amb el part, el dolor, la confiança en el teu cos i en el del teu nadó, les opcions de part, el rol del pare, el rol de la parella, la lactància... 

 

Una de les sessions més impotants per a mi, és on treballem el plà de part, juntament amb la teva parella. Si teniu un bon coneixement de com és la fisiologia del part, la seguretat i la tranquilitat durant aquest procés us aportarà serenitat i calma, grans aliats per a que tot esdevingui bé. 

 

I no tot s'acaba al part, el gran post-part és gran desconegut, on no hi ha pràctiament ningú que ens explica què passa, ni que ens acompanyi en aquests primers temps, ja sigui el primer mes, o el primer any. Hi ha un gran canvi sistèmic dins de la família amb l'arribada del nou membre, i posar-nos tots a lloc pot arribar a ser dolorós o complicat.

 

La preparació al part i qualsevol patologia en el post-part, ho treballarem conjuntament amb la Itxaso, que és especialista en sòl pelvià i lactància materna. 

 

T'acompanyem?

Sílvia Cortada Farré - Doctoralia.es