Què és l'Osteopatia?

OSTEOPATIA:

 

L’osteopatia és una teràpia manual que utilitza una visió global del cos. La seva funció principal és recuperar l’equilibri de totes les estructures que formen part del nostre organisme. Alguns també la defineixen com un art, una filosofia i una ciència. Uns dels principis de la vida són la mobilitat, la salut i l 'espiritualitat, principis que coincideixen amb els del Dr. A. Still, el seu fundador.

 

CONCEPTES OSTEOPÀTICS:

 

Recerca de la salut:

Un dels pilars de la vida és la salut. L'osteopatia busca donar les eines necessàries al cos per a que ell pugui restablir-la. Aquest concepte s'anomena Homeòstasi.  

El nostre objectiu va més enllà d'eliminar la malaltia o patologia, sinó una recerca de la Salut.

 

Partim de la base que la malaltia és un sistema d'alarma que té el propi cos per comunicar-nos que quelcom no funciona correctament, tant a nivell mental, emocional, estructural o espiritual. El cos està disenyat per a la Salut i no per a la malaltia. 

 

Abordatge global:

La visió global fa reflexionar l'osteòpata sobre les diverses patologies i malestars del pacient. Les parts que conformen el nostre cos no són independents, ans al contrari, totes estan en estreta relació. L'Osteopatia considera el cos com una unitat, com un tot. Si una part no funciona com cal afecta la resta. L'objectiu de l'osteòpata és buscar la causa del malestar del pacient.

Dins de la visió global es té en compte la morfologia del pacient, temperament, entorn físic, químic...

 

EN QUÈ CONSISTEIX?

 

El moviment és vida:

Per poder restablir aquest equilibri global, augmentar l'homeòstasi i recuperar la salut, l'osteòpata tracta de recuperar el moviment general de totes les estructures del nostre organisme, els fluids, teixits, óssos, articulacions, fàscies, músculs... Amb la finalitat de restablir la seva funció.

 

A. Still diu: l'estructura governa la funció.

 

Per recuperar aquest moviment, l'Osteopata treballa mitjançant tècniques manuals indicades per a cada tipus d'estructuctura i depenent de les característiques de cada persona, on cada osteòpata té el seu art, el seu "savoir-faire". Per això no existeixen dos osteòpates iguals.

 

ALGUNES INDICACIONS OSTEOPÀTIQUES

 

- dolors musculars, articulars

- problemes digestius

- transtorns menstruals

- transtorns de circulació

- estrés, angoixa

- embarassades, pre-part i post-part

- nadons ( còl·lics, transtorns del son, digestius, etc)

- nens ( problemes digesius, comportament, escoliosi, acompanyament ortodòncia, etc)

 

Sílvia Cortada Farré - Doctoralia.es