FISIOTERÀPIA INTEGRATIVA

La Fisioterapia integrativa recolza la idea principal de que el cos té tot el necessari per a reparar-se (autocuració), només hem d'activar aquests mecanismes (homeòstasi).

 

Una de les nostres prioritats és valorar persones i no patologies, i ho fem en el seu conjunt (físic, químic, emocional i espiritual) per escollir les eines de tractament més adequades. Per això, el tractament per a cada pacient, fins hi tot tenint el mateix diagnòstic mèdic, pot variar moltíssim.

 

En el nostre treball, l'anamnèsi (història clínica) adquereix una gran importància. Aquí comença l'ensenyança profunda de la fisiopatologia de la disfunció. El fet de comprendre per què s'expressa el nostre cos i de la forma en que ho fa, otorga calma al sistema nerviós central dels nostres pacients. Actuem també a nivell de la inflamació basal, la qual comporta un dèficit d'energia a la gran majoria de casos.

 

La nostra tasca és posar al seu abast els recursos necessaris per poder revertir la situació patològica i mantenir un estat de salut òptim, adquirint hàbits de vida coherents amb l'evolució de l'ésser humà.

 

Tot això ho es fa combinant tècinques miofascials, neuromusculars, fisioteràpia instrumental... però considerem que la Fisioteràpia és integrativa gràcies a l'aplicació de tènciques com la Kinessiologia, el Biomagnetisme, la Psiconeuroinmunologia, recomanacions nutricionals bàsiques, alguns complements, pautes d'exercici físic, obtenció de recompenses naturals o la detecció i desbloqueig emocional a travé del mètode DEEP.

 

Les indicacions de la Fisioteràpia integrativa poden ser múltimples:

- dolors crònics

- transtorns hormonals

- mals de cap

- fatiga

- alteracions de la son

- alteracions digestives

- dolors mensturals

- lesions recurrents

- estrés

- hàbits per anar al wc

- etc